Izdelava učinkovite spletne strani in trgovine

Kako izdelati spletno stran, ki bo privabila prave ljudi in zanetila prodajo? Učinkovita spletna stran mora imeti vse ključne elemente ter mora biti pregledna in urejena, ne zgolj v ospredju (v grafičnem delu), pač pa tudi v ozadju (v tehničnem delu) spletne strani.


Poglejmo si, kako izdelati vrhunsko spletno stran oz. trgovino.

Kazalo vsebine:

 1. Spletna stran je izložba vašega podjetja
 2. Izdelava spletnih strani je velik zalogaj
 3. Na kaj biti pozorni?
 4. Profesionalna izdelava spletne stran
 5. Spletna stran - izdelava in koraki
  1. korak: Analiza
  2. korak: Oblikovanje / vsebina
  3. korak: Razvoj strani in vzdrževanje
 6. Osebni pristop je temelj
 7. Koliko stane izdelava spletne strani?
 8. Izdelava pristajalne strani
 9. Kakšna je razlika med spletno stranjo in pristajalno stranjo?
 10. Izdelava spletne trgovine
 11. Kaj potrebujem, da začnemo?
 12. Kaj pa potem?

»Če nisi na spletu, ne obstajaš,« je dejstvo 21. stoletja in pomembno sporočilo za vsa podjetja.


Spletna stran je danes center poslovanja. Imate spletno stran že postavljeno in ali prinaša zadovoljive rezultate – obisk na strani, povpraševanja in konverzije (npr. nakup)?


Ko se lotimo izdelave spletne strani, je naš cilj ustvariti spletno stran, ki bo učinkovito privabila »prave« ljudi, jih zadržala na strani in jih sčasoma preoblikovala v zadovoljne in lojalne stranke. To lahko dosežemo le s spletno stranjo, ki bo prepričala z odlično uporabniško izkušnjo, najsodobnejšim dizajnom in bo z vsebinsko predstavitvijo zadela srčiko vaše zgodbe in dejavnosti.


Spletna stran je izložba vašega podjetja

Spletna stran je vaša izložba

Spletna stran je prostor, kjer lahko zgodba vašega podjetja oživi. Le malo kje drugje svojo zgodbo lahko predstavite tako široki publiki in na način kot si želite, v najlepši možni luči. A posledično je v izdelavo spletne strani potrebno vnesti veliko časa, znanja in truda.

 

Seveda, če želite izdelati spletno stran, ki učinkovito zaobjame vrednote in poslanstvo vašega podjetja ter je uporabnikom prijazna, hitro odzivna, estetska in tehnično brezhibna. Torej spletno stran, na kateri se bodo ljudje z veseljem zadrževali in se nanjo vedno znova vračali.

 

Spletna stran je prostor, kjer zgodba vašega podjetja oživi.

 

Izdelava spletnih strani je velik zalogaj

 

Marsikdo se izdelave spletne strani loti sam. A izdelava spletne strani je obsežen projekt, ki za uspešno realizacijo (in kasnejše rezultate), zahteva zadostno znanje, podrobno raziskavo in izvedene vse potrebne korake, ki morajo biti profesionalno in skrbno izvedeni. Ti koraki so med drugim: dobro razumevanje ciljev in želja glede spletne strani, priprava vsebinske zasnove in vizualnih materialov, tehnični razvoj strani, optimizacija strani in dolgoročno vzdrževanje strani.

 

Na kaj biti pozorni?

Nepravilnosti pri ustvarjanju spletne strani

V kolikor imate zadostno znanje vseh omenjenih področij, se izdelave spletne strani lahko lotite sami. A kaj hitro se zgodi, da pri samostojni izdelavi spletne strani stran sprva izgleda privlačna in atraktivna, a ima skoraj vedno določene pomanjkljivosti. Te imajo lahko velik vpliv na vašo predstavitev, zadovoljstvo uporabnikov pa tudi na rangiranje spletne strani v iskalnikih. Katere nepravilnosti to so? Nekatere od njih so:

 

 • nekonsistentno oblikovanje,
 • neprimerna strukturna postavitev – denimo elementi, ki niso učinkoviti, postavljeni na vrh, elementi, ki so učinkoviti, pa skriti ali manjkajoči (denimo mnenja strank),
 • napake v kodi,
 • prevelike slike (in posledično počasna stran),
 • povezave, ki ne delujejo,
 • neveljavne meta oznake oz. ključne besede,
 • nejasna ali neučinkovita vsebinska predstavitev,
 • slabo dodelana spletna optimizacija (SEO).

 

  Ob manjku znanja in nepoznavanju tehničnih zahtev spletnih strani se lahko zgodi, da izgubljate obisk in imate na strani veliko manjše konverzije kot je za vašo stran mogoče. Da bo vaš finančni vložek optimalno izkoriščen, je zato smiselno najeti digitalno agencijo, ki vam bo izdelala tehnično, vsebinsko in vizualno učinkovito spletno stran po najvišjih standardih in z najboljšimi rezultati.

   

  Profesionalna izdelava spletne strani

   

  Ob strokovni izdelavi spletne strani vam ni potrebno skrbeti za nič od zgoraj naštetega. Poglejmo, kateri elementi pri izdelavi spletne strani ne smejo manjkati. V naši digitalni agenciji skrbno poskrbimo, da:

   

  • Bo vaša spletna stran ustrezala vsem kriterijem spletnih iskalnikov ter se bo posledično uvrstila visoko na Googlu.

   

  • Bo odzivna in prilagojena za mobilnike, tablice in druge naprave ter bo na vseh napravah omogočala odlično uporabniško izkušnjo.

   

  • Bo smiselno in učinkovito strukturirana in bo imela izpostavljene najpomembnejše elemente na najvidnejših mestih.

   

  • Bo obsegala tudi kontaktne obrazce in klice k akciji - elemente, s katerimi uporabnike vodite k akcijam, za katere želite, da jih naredijo na spletni strani.

   

  • Bo imela dodane povezave do vaših družbenih omrežij in mnenja strank, kar bo povečalo verodostojnost vaše spletne strani.

   

  • Bo obsegala prijave na e-novice z namenom pošiljanja e-novic (obveščanja o novostih in akcijskih ponudbah), kar je dodaten močan element marketinga.

   

  • Bo predvsem tudi obsegala smiselno, kakovostno in zaokroženo vsebinsko predstavitev, ki bo ravno prav obsežna, da bo uporabnikom približala vašo zgodbo ter zagotovila boljše rangiranje v iskalnikih.

   

  • Vsebinska predstavitev bo skupaj s privlačnimi vizualnimi elementi (CGP) učinkovito predstavljala vašo dejavnost in pripovedovala zgodbo vašega podjetja.

   

   Spletna stran - izdelava in koraki

   Sodelovanje in obojestransko sodelovanje z naročniki

   Pri ustvarjanju spletne strani verjamemo v sodelovanje in obojestransko delo med naročnikom in agencijo. Svoje podjetje namreč najboljše poznate prav vi. Tako je bistveno, da strategijo (strukturo strani ter vsebinski in vizualni vidik strani) določimo in v dolgoročnem smislu prilagajamo skupaj.


   Že pred izdelavo in oblikovanjem spletne strani je pomembno vedeti, kakšni so vaši cilji, kakšna je vaša zgodba in kaj želimo s spletno stranjo sporočitiin povzročiti pri obiskovalcih spletne strani. Seveda pa predvsem tudi to, ali želite imeti narejeno celovito spletno stran, zgolj pristajalno stran ali pa morebiti (celo) spletno trgovino. Kako se torej spletne strani lotimo po korakih?   1. korak: Analiza


   V prvem koraku za vas izvedemo analizo strani (če jo že imate) - preverimo oblikovanje strani, število slik, videov, vsebino na strani, mnenja strank, hitrost strani, varnost strani (certifikat HTTPS). Poleg tega za pridobivanje celovite slike preučimo vašo dejavnost, nakupne procese in ciljne skupine. Preverimo tudi konkurenčna podjetja in njihov spletni nastop ter vašo uvrstitev na Googlu (vaš SEO rezultat).


   Glede na analizo določimo glavne cilje in funkcije spletne strani ter s ciljno skupino uporabnikov v mislih pripravimo prebojno strategijo za izdelavo spletne strani, ki postane temelj vsega nadaljnjega dela.   2. korak: Oblikovanje / vsebina


   Drugi korak je določanje kreativne zasnove; celostne podobe in vsebinskega vidika spletne strani. Cilj ni le doseganje estetsko privlačne spletne strani, pač pa ustvarjanje strani, ki celovito predstavi vas in vašo dejavnost ter nagovori uporabnike in njihove želje, težave in skrbi. To dosežemo z uporabo pravega tona komunikacije, logotipa, barv, tipografije, ki kar najbolj predstavljajo vaše podjetje (CGP) ter klicev k akciji in drugih elementov učinkovite spletne strani.


   Na ta način stremimo k ustvarjanju odlične uporabniške izkušnje, ki bo pritegnila uporabnike. Zaradi zadovoljstva, ki ga uporabnik (za)čuti ob ogledu spletne strani, se bo ta vedno znova vračal in spletno stran ter tudi produkt / storitev priporočal naprej.   3. korak: Razvoj strani in vzdrževanje


   Ko vemo točno, kaj si želimo, in imamo pred sabo vizijo vaše nove spletne strani, se začne tehnični razvoj strani. Poskrbimo za to, da bo stran delovala hitro in nemoteno, da bo njena varnost maksimalna ter za vas izvedemo optimizacijo strani. Ob tem spletno stran povežemo z vašimi družbenimi omrežji in jo prilagodimo za vse naprave.


   Seveda pa se tu naš doprinos še ne konča. Z veseljem poskrbimo tudi za dolgoročno vzdrževanje - posodabljanje spletne strani in celovito promocijo nove strani, skozi storitve digitalnega marketinga - in vas redno informiramo o novitetah, ki so pomembne za vašo spletno stran (ogromno informacij v naši učilnici lahko najdete že sedaj).


   Pri izdelavi spletne strani je ključnega pomena sodelovanje in obojestransko delo med naročnikom in agencijo.


   Osebni pristop je temelj


   Kaj nas dela drugačne? Kar nam je pri sodelovanju z naročniki najbolj pomembno, je osebni pristop in sodelovanje. Velik poudarek dajemo na stik z vami in vašo dejavnostjo. Vzamemo si čas, da spoznamo vas, vaše podjetje, želje in dolgoročno vizijo. Le tako bomo lahko z izdelavo spletne strani zaobjeli vašo celovito zgodbo in naslovili ljudi, ki so vaše najboljše potencialne stranke.


   Prednost, ki vam jo v Agenciji Pakt zagotavljamo, pa je poleg vrhunske izvedbe tehničnega, vsebinskega in grafičnega dela, tudi možnost slikanja in snemanja vaših izdelkov, vaše ekipe in/ali prostorov. Tako bo vaša nova stran še bolj izpopolnjena in profesionalna.


   Koliko stane izdelava spletne strani?


   Cene izdelave spletne strani se ne da določiti na prvo žogo. Odvisna je od števila porabljenih ur pri izdelavi, pa tudi od kompleksnosti in obsega same strani. Vsaka spletna stran je zgodba in projekt zase in posledično je cena vsake spletne strani prilagojena vsakemu naročniku. Predvsem pa na ceno vpliva vaša dolgoročna vizija, ki jo želite doseči s spletno predstavitvijo.


   Za boljšo predstavo si oglejte vnaprej pripravljene pakete izdelave spletne strani oziroma nam pošljite sporočilo z vašimi željami in potrebami. Z veseljem se z vami dobimo na krajšem sestanku, kjer izmenjamo vizijo izdelave vaše strani in se pogovorimo tudi o predvideni ceni vaše strani.


   Izdelava pristajalne strani

   Izdelava pristajalne strani

   Pogosto pa podjetja spletno stran že imajo, a potrebujejo zgolj pristajalno stran, da določen produkt ali storitev še posebej izpostavijo. Že pred začetkom izdelave vaše nove strani je tako bistveno, da vemo, kakšni so vaši cilji in kaj si želite doseči. Tako bomo tudi vedeli, ali je primerno za vas izdelati spletno stran ali “zgolj” pristajalno stran. Pri delu z naročniki opažamo, da pri razumevanju razlike med spletno stranjo in pristajalno stranjo obstaja precejšnja zmeda.


   Kakšna je razlika med spletno stranjo in pristajalno stranjo?


   Poglejmo si razliko. Medtem ko je namen celovite spletne strani predstavitev podjetja, ekipe in dejavnosti podjetja, je pristajalna stran ustvarjena z enim samim namenom. In to je pripraviti obiskovalca do tega, da naredi eno konkretno akcijo.


   Na pristajalno stran “pristanemo” iz oglasa, člankov, email sporočila, objave iz družbenih omrežij ali iz druge zunanje strani (zunanja povezava). Zato je običajno tudi ustvarjena v sklopu marketinške kampanje, ki jo pripravimo z določenim ciljem v mislih.


   Ta cilj je lahko denimo, da uporabnik klikne na na gumb / klic k akciji kot je denimo prijava na novičke, prenos e-knjige, nakup ali oddaja povpraševanja ali druga konverzija. Več o razliki med spletno stranjo in pristajalno stranjo in vse, kar morate vedeti o učinkovitem ustvarjanju pristajalne strani, si preberite v članku 5 elementov zmagovalne pristajalne strani.


   Izdelava spletne trgovine


   Za vas pa z veseljem izdelamo tudi spletno trgovino. Po želji vam izdelamo B2C (business to clients) ali B2B (business to business) spletno platformo ter nanjo vnesemo vse elemente, ki jo naredijo pregledno in enostavno. Omogočamo vam različne načine plačil, optimiziramo za iskalnike (SEO), izvedemo oblikovanje spletne trgovine in jo povežemo z različnimi programi in avtomatizacijo. To so denimo Datastudio, MailChimp, Excel, Minimax, Vasco, itd., ki omogočajo še večjo praktičnost pri uporabi spletne trgovine.


   Vaša nova spletna stran bo prepričala z odlično uporabniško izkušnjo, najsodobnejšim dizajnom in bo zadela srčiko vaše zgodbe in dejavnosti.


   Kaj potrebujem, da začnemo?


   Ne glede na to, ali se odločite za izdelavo spletne strani, izdelavo pristajalne strani ali pa izdelavo spletne trgovine, bomo na začetku potrebovali nekaj vaših informacij in materialov.


   Na začetku je pomembno, da izberete unikatno ime domene in hiter strežnik za gostovanje spletne strani. Kar še potrebujemo od vas, je gradivo za spletno stran. Najboljše je, če nam že pred začetkom izdelave spletne strani priskrbite vsaj okvirna besedila in fotografije ter ostale pomembne vsebine.


   Da si lahko dobro predstavljamo vaše želje, pa se pred izdelavo skupaj pogovorimo tudi o vaši viziji in izdelani ideji spletne strani. Vi nam sporočite svoje želje in mi vas poslušamo - ter z našimi izkušnjami dovršimo strategijo / ideje / projekt. Le tako bo vaša nova spletna stran prepričala z odlično uporabniško izkušnjo, najsodobnejšim dizajnom in vsebinsko predstavitvijo.


   Kaj pa potem?

   Dodatne aktivnosti digitalnega marketinga - z Agencijo Pakt

   Odlično. Vaša stran je dokončana, optimizirana za iskalnike in odlično predstavlja zgodbo vašega podjetja. Kaj pa potem?


   Stran je lahko izvedena vrhunsko, a brez nadaljnjih izvedenih korakov morda sploh ne bo ustvarjala rezultatov. Da bi uporabniki na strani izvedli želene korake in dosegli konverzije morajo namreč najprej na stran sploh priti. Za to poskrbimo z dodatnimi dejavnostmi digitalnega marketinga, s pomočjo katerih prevetrimo in okrepimo vašo spletno prisotnost ter vaše potencialne uporabnike usmerimo na vašo stran. To so med drugim:


   • vodenje družbenih omrežij,
   • spletno oglaševanje,
   • email marketing,
   • napredna spletna optimizacija (SEO),
   • vsebinski marketing in strategija.


   A to je že zgodba zase in dodaten korak naprej proti vašim ciljem. Pri sodelovanju z naročniki se za največje rezultate poslužujemo celostne marketinške strategije - z dejavnostmi, ki druga drugo podpirajo in s katerimi boste dosegli odličen doseg, si zagotovili višji obisk in izboljšali svoje poslovne rezultate.


   Zaključek


   Čas je za novo spletno stran, pa ne veste, kako se tega projekta sploh lotiti? V tem članku smo vas popeljali preko najpomembnejših dejstev, napak in ključnih dejavnikov, na katere morate biti pozorni pri ustvarjanju spletne strani. Izdelavo spletne strani z veseljem lahko prepustite nam. Tako bo obsegala vse potrebne elemente, bo varna in optimizirana za iskalnike ter bo svojo nalogo opravila z odliko. Več kupcev in višja prodaja sta na vašem pragu.

   Prijava na e-novice

   UPORABNI NASVETI, AKTUALNE NOVOSTI, AKCIJE IN MNOGO VEČ!

   E-novice Pakt

   Soglašam, da sme upravitelj strani podatke obdelovati z namenom ugotavljanja mojega zanimanja za naše storitve, spremljanja moje aktivnosti ter za potrebe komunikacije.

   Predstavitev

   Agencija Pakt

   Smo sodobna marketinška agencija z neverjetnimi rezultati, ki jo sestavlja kreativna ekipa z več kot 15 leti izkušenj. Naš cilj je izstopati ter trgu dodati svežino, enostavnost in kvaliteto.  Tukaj smo za vas, da vam pomagamo uspeti in rasti.