Piškotki

Kako Ta spletna stran uporablja piškotke?

 

Piškotke uporabljamo za personalizacijo vsebine in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Prav tako delimo informacije o vaši uporabi naše strani z našimi partnerji na področju družbenih medijev, oglaševanja in analitike, ki jih lahko združijo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali ki so jih zbrali med vašo uporabo njihovih storitev.

 

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhen fragment besedila, ki ga spletna stran pošlje brskalniku med obiskom strani. Tako spletna stran prepozna uporabnika in beleži informacije o obisku ter nastavitvah. To omogoča prijaznejši in enostavnejši obisk spletne strani ob naslednjem obisku. Piškotki so ključni za bolj prijetno in učinkovito uporabo spletne strani.

 

Preko piškotkov prilagajamo vsebino strani, beležimo obiskanost strani, štejemo obiskovalce, omogočamo oddajo naročil, varujemo vaše podatke in se zapomnimo vaše preference in nastavitve. Uporaba naše strani je s piškotki učinkovitejša in prijetnejša.

Ta spletna stran uporablja različne vrste piškotkov, ki jih lahko pregledate in upravljate v svojem brskalniku. V nekaterih brskalnikih za mobilne naprave to morda ni mogoče.

 

* Zunanje storitve kot so Facebook, Google, lahko namestijo piškotke, ne glede na to, ali ste prijavljeni v njihovo storitev. Upravljanje njihovih piškotkov je urejeno v skladu s pogoji, ki ste jih sprejeli ob registraciji na njihove storitve.

 

** Vsebina objavljena na naših spletnih straneh, občasno vsebuje tudi vdelane vsebine s tujih strani (na primer: vdelan video ali zemljevid). To pomeni, da uporabniku s tehničnega vidika serviramo vsebine tretjih ponudnikov (na primer: YouTube ali Google Zemljevidi), ki vključujejo lastne oglasne sisteme in s tem uporabniku namestijo lastne piškotke, ki jih uporabljajo za svoje namene.

 

*** Ob uporabi zunanjih storitev, vključno, a ne omejeno na Google, Meta, itd., pri prijavi v navedene storitve pride do implementacije dodatnih piškotkov. V zvezi s tem vas vljudno naprošamo, da za podrobnejše informacije o uporabi in obdelavi piškotkov s strani navedenih ponudnikov storitev, preverite in se seznanite s pogoji uporabe, ki jih določajo ti ponudniki.

Vklop / Izklop

Nujni/Obvezni piškotki pomagajo narediti spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati.

 

ImeNamenTrajanjeUpravljalec / Obdelovalec
///Ta spletna stran
///Ta spletna stran
///Ta spletna stran

Vklop / Izklop

Piškotki za nastavitve omogočajo spletni strani, da si zapomni informacije, ki spreminjajo način delovanja ali izgled spletne strani, kot so vaš izbrani jezik ali regija, v kateri se nahajate.

 

ImeNamenTrajanjeUpravljalec / Obdelovalec
///Ta spletna stran
///Ta spletna stran
///Ta spletna stran

Vklop / Izklop

Piškotki za analitiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci komunicirajo z našim spletnim mestom.

 

ImeNamenTrajanjeUpravljalec / Obdelovalec
_gcl_auGoogle Tag Manager nastavi piškotek za preizkušanje učinkovitosti oglaševanja spletnih mest, ki uporabljajo njihove storitve.3 meseceTa spletna stran
_ga_*Google Analytics nastavi ta piškotek za shranjevanje in štetje ogledov strani.> 1 letoTa spletna stran
_gaGoogle Analytics nastavi ta piškotek za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah ter sledenje uporabi spletnega mesta za poročilo o analitiki spletnega mesta. Piškotek anonimno shranjuje informacije in dodeli naključno generirano številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev.> 1 letoTa spletna stran

Vklop / Izklop

Marketinški piškotki se uporabljajo za sledenje obiskovalcem čez spletne strani. Namen je prikazati oglase, ki so relevantni in zanimivi za posameznega uporabnika in s tem bolj dragoceni za založnike in oglaševalce tretjih strani.

 

ImeNamenTrajanjeUpravljalec / Obdelovalec
IDETa piškotek je znan kot piškotek za ponovno trženje, ki ga Google DoubleClick uporablja za sledenje dejanjem uporabnika po ogledu ali kliku na oglas, kar omogoča učinkovito ciljanje oglasov.1 leto.doubleclick.net
YSCPiškotek, ki ga YouTube uporablja za sledenje ogledom videoposnetkov. Čeprav je povezan z videoposnetki, ima tudi marketinško vrednost, saj lahko vpliva na prikazovanje oglasov.Seja.youtube.com
VISITOR_INFO1_LIVEUporablja se za oceno pasovne širine uporabnika na straneh z integriranimi YouTube videoposnetki, kar lahko vpliva na prikaz oglasov in personalizirano trženje.6 mesecev.youtube.com
VISITOR_PRIVACY_METADATAShranjuje uporabnikovo stanje privolitve piškotkov za trenutno domeno.180 dni.youtube.com
test_cookiePreverja, če uporabnikov brskalnik podpira piškotke.15 min.doubleclick.net

Vklop / Izklop

Soglasje omogoča zbiranje in deljenje podatkov, povezanih z oglaševanjem. Ti podatki vključujejo, vendar niso omejeni na, informacije, ki se uporabljajo za izboljšanje učinkovitosti oglaševalskih kampanj, merjenje interakcije uporabnikov z oglasi in zagotavljanje personalizacije oglasov. S tem soglasjem lahko zbrane podatke uporabimo za optimizacijo prikazovanja oglasov na podlagi preteklih obiskov spletnih strani in interakcij z oglasi. Namen tega je ustvariti bolj relevantno in prilagojeno oglaševalsko izkušnjo za vsakega uporabnika, pri čemer se vedno upoštevajo varovanje zasebnosti in predpisi o zasebnosti.

Imate popoln nadzor nad piškotki in vedno lahko sami odločite, ali želite dovoliti shranjevanje piškotkov na svoji napravi.


Ta spletna stran uporabnikom omogoča, da se odločijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov. Opozarjamo, da lahko zavrnitev piškotkov vpliva na delovanje spletne strani in nekatere funkcionalnosti morda ne bodo dostopne. Če zavrnete določene piškotke, bo prikaz vsebine in dostop do spletne strani lahko omejen.


Priporočamo, da za optimalno uporabniško izkušnjo in delovanje naše spletne strani sprejmete piškotke.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem brskalniku.

Več informacij o nastavitvah za piškotke v posameznem brskalniku najdete na naslednjih povezavah: