Oživite opuščen profil na družbenih omrežjih

Pri Paktu vam pomagamo izbrati pravo socialno omrežje glede na stranke, ki jih iščete. Če želite, vam vzpostavimo profil, ga vodimo in namesto vas pripravimo redne objave, saj nič ni slabšega kot zapuščeni profili. Samo redno objavljanje namreč prinese rezultate. Posvetite se svojemu poslu, nam pa lahko prepustite, da se mrežimo za vas.

Oživite družbena omrežja

Osvežite svojo naslovno sliko in svoj avatar


Če vas na spletu ni bilo že nekaj časa, je čas, da osvežite svojo podobo – še posebej če se je med tem časom spremenila grafična podoba celotnega vašega podjetja. Poiščite kvalitetno različico svojega logotipa in si omislite novo naslovno sliko za Twitter, Facebook ali LinkedIn. Za ta podvig niti ne potrebujete grafičnega oblikovalca, saj lahko z brezplačnimi spletnimi orodji pridete do povsem solidnih rezultatov.


Posodobite svoje osnovne podatke


Telefonske številke, ki ne obstajajo, resnično ne sodijo v vaš profil. Popravite vse podatke in se predstavite s kratkim in simpatičnim opisom. Na kratko povejte, kaj počnete in bodite pri tem kar se da sveži in izvirni. V opis vključite ključne besede. Če imate frizerski salon v Ljubljani, potem to tudi napišite. Kakšen slengovski izraz pri tem kaže na to, da ste oseba iz mesa in krvi, ki stoji za svojim poslom.


Čim prej nekaj objavite


Prazen zid ne prinaša obiska. Zato hitro napišite kakšno zanimivo misel in priložite kakšno fotografijo. Pomembno je, da se dogaja. Za popoln načrt objav in studijsko fotografijo bo še čas. Algoritmi socialnih omrežij imajo raje profile, ki redno objavljajo, zato ne skrbite preveč, če objava ni popolna. Pomembno je, da se je sploh pojavila na zidu.


Prevetrite sledilce in sledite komu novemu


Smiselno je, da sledite le profilom, ki so relevantni za vaš posel. Znebite se tistih, ki ne. Hkrati poiščite nove ljudi in profile, ki bi jih vaša dejavnost utegnila zanimati. Če vas premamijo orodja za avtomatizacijo sledenja, se ustavite. Ne samo mi, pač pa tudi sama socialna omrežja take poteze odsvetujejo. Kaj hitro se namreč lahko zgodi, da vam zaklenejo profil ali pa doživite prepoved uporabe omrežja. Stavite raje na organsko rast in resnično povezanost s svojimi sledilci.


Ustvarite strategijo objavljanja


Zdaj ko ste nazaj, je morda čas za strategijo objavljanja. Ustvariti je potrebno vsebine, ki jih bodo obiskovalci radi brali in delili naprej med svoje prijatelje. Preprosta stvar, ki vam lahko močno olajša življenje, je eno izmed brezplačnih orodij za razvrščanje objav in njihovo avtomatsko objavljanje. Tako se boste s fotografijami in besedili ukvarjali bistveno manj, objave pa bodo lepo urejene.


Razširite dobro vest na drugih kanalih


Ne pozabite si delati reklame na vseh omrežjih. Če imate super blog, se pohvalite z njim na Facebooku ali Twitterju. Povežite objave s hashtagi in vedno in povsod objavite, kje vse se vas da najti. V skrajnem primeru se lahko zatečete k plačljivemu oglaševanju.


Beležite svoj uspeh


Z vsemi orodji za objavljanje je zelo hitro mogoče spet pozabiti na svoj profil na socialnih omrežjih. Posvetite zato nekaj časa analizi svojih objav. Ugotovite, kaj deluje in kaj ne, kaj vaši sledilci radi berejo in česa ne. Tako lahko pridete do presenetljivih rezultatov, ki vam bodo dali smernice za nadaljnjo komunikacijo.


Obljubite si, da nikoli več ne boste zanemarili profila


Naredite, karkoli je pač potrebno, da ne boste nikoli več zapustili svojih profilov. Vaše stranke pričakujejo od vas določene vsebine, zato jih ne pustite čakati. Prav tako zapuščeni profili dajejo vtis, da ste svojo dejavnost opustili – če to ni res, boste zamudili mnogo priložnosti.


Imejte svoja socialna omrežja vedno pri roki na svojem mobilnem telefonu in bodite dosegljivi. Če to ni mogoče, se zanesite na digitalno agencijo, ki bo za vas prevzela ta del posla. Povežimo se in poiščimo načine, da vaš digitalni marketing zavihtimo na novo raven.

Zadnje novice

Družbena omrežja

Kontakt

Prijava na e-novice

UPORABNI NASVETI, AKTUALNE NOVOSTI, AKCIJE IN MNOGO VEČ!

E-novice Pakt

Soglašam, da sme upravitelj strani skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov avtomatizirano obdelovati posredovane podatke. Podatki se bodo hranili izključno za pošiljanje e-sporočil in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Potrdi

Predstavitev

Agencija Pakt

Smo sodobna marketinška agencija z neverjetnimi rezultati, ki jo sestavlja kreativna ekipa z več kot 15 leti izkušenj. Naš cilj je izstopati ter trgu dodati svežino, enostavnost in kvaliteto.  Tukaj smo za vas, da vam pomagamo uspeti in rasti.