7 korakov do najboljših SEO rezultatov


SEO (Search Engine Optimization) ali optimizacija spletnih strani za iskalnike je eden od ključnih dejavnikov za uspeh v digitalnem svetu. S pravilno izvedbo zakonitosti spletne optimizacije bo vaše podjetje izboljšalo svojo vidnost v iskalnikih kot je Google, posledično pa bo doseglo več obiska na spletni strani in večje število strank. V tem članku bomo pregledali ključne nasvete, kako izboljšati SEO in s tem poskrbeti za boljšo spletno vidnost. Pri tem je vaša zaveznica marketinška agencija.


Dobra izvedba spletne optimizacije vam pomagala pridobiti prednost pred konkurenco​​.


Zakaj je SEO pomemben?


Organski rezultati so vredni zlata


Več kot polovica obiska spletnih strani prihaja iz organskih rezultatov. To so neplačani rezultati, ki se nahajajo pod oglasi in imajo visoko stopnjo zaupanja med uporabniki. Biti na prvem mestu v iskanjih je ključno, saj prvi rezultat privabi kar 32 % klikov​​.


Pomen on-site in off-site optimizacije


Optimizacija spletnih strani vključuje dva ključna elementa: on-site (na spletni strani/trgovini) in off-site (zunaj spletne strani) optimizacijo. On-site optimizacija zajema tehnične in vsebinske spremembe na spletni strani, kot so optimizacija hitrosti, ureditev URL naslovov, meta oznak, glavnih naslovov, fotografij, besedil in prilagajanje za mobilne naprave. Off-site optimizacija pa se osredotoča na pridobivanje povratnih povezav in promocijo prek družbenih omrežij ter klasičnega marketinga​​.


Ustvarjanje kakovostnih vsebin


Za dobro optimizacijo spletne strani je pomembno ustvarjanje izčrpnih in poglobljenih vsebin, ki bralcu nudijo dodano vrednost. Pri tem je pomembna dolžina člankov, pravilna uporaba ključnih besed in način strukturiranja naslovov. Vsebine naj bodo obogatene s seznami, tabelami, fotografijami, video posnetki, infografikami in drugimi interaktivnimi elementi​​.


Poglejmo konkretne korake


1. Izboljšajte hitrost nalaganja spletne strani


Strani, ki se hitreje naložijo, se bodo na iskalnikih tudi boljše uvrstile. Uporabite orodja kot je Google’s PageSpeed Insights za identifikacijo in izboljšanje specifičnih težav s hitrostjo spletne strani. Pomembni koraki vključujejo zmanjšanje velikosti slik, zmanjšanje velikosti datotek na spletni strani in izbiro boljšega gostovanja.


2. Uvrstite svojo stran v izpostavljene izrezke (FAQ)


Featured Snippets, poznani tudi kot "izpostavljeni izrezki" ali "izpostavljeni odgovori", so posebna vrsta rezultata iskanja v Googlu, ki se prikazuje na vrhu strani z rezultati iskanja (nad običajnimi organskimi rezultati). Namenjeni so hitremu zagotavljanju odgovorov na vprašanja uporabnikov in so izjemno pomembni za povečanje vidnosti spletne strani. Ne le, da tak način izpostavitve povečuje vašo vidnost, ampak tudi izboljša uvrstitev vaše spletne strani.


3. Izboljšajte čas zadrževanja obiskovalcev na strani


Dolžina časa, ki ga obiskovalec preživi na vaši spletni strani, je pomemben dejavnik za spletno optimizacijo. Da bi zmanjšali stopnjo odboja, na spletno stran vključite zanimivo vsebino, ki pritegne pozornost, predvsem pa naj bo stran vizualno pestra. Pri tem imajo pomembno vlogo videoposnetki, saj imajo spletne strani z videoposnetki bistveno boljšo stopnjo zadržanja obiskovalcev kot strani brez njih.


4. Uporabite “Sitelinks”


Sitelinks lahko povečajo stopnjo klikov (CTR) na vaših iskalnih rezultatih. Sitelinks so dodatne povezave, ki se pojavijo pod glavnim rezultatom spletnega iskanja v Googlu, namenjene pa so zagotavljanju hitrega dostopa do različnih pomembnih delov spletne strani. Običajno se pojavijo, ko iščete po določeni blagovni znamki ali imenu podjetja in so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje. Omogočijo vam hitrejši dostop do specifičnih informacij na spletni strani, a istočasno vplivajo na izboljšanje SEO rezultatov.


5. Ustvarjajte vsebine, vredne deljenja


Ustvarite in delite vsebino oz. elemente na spletni strani, s katero boste privabili povratne povezave (backlinks) s strani drugih spletnih strani. To so običajno visokokakovostne, informativne ali edinstvene vsebine, ki so uporabne, zanimive in vredne deljenja za druge spletne uporabnike, influencerje ipd. Primer: gre za izvirne raziskave in študije primerov ter infografike, vodnike, interaktivna orodja, e-knjige in strokovne vsebine.


6. Vsebine delite v različnih formatih


Ponovno uporabite obstoječo vsebino v različnih formatih. Na primer, pretvorite priljubljen video v podcast in nato v blog objavo. To ne bo samo prihranilo vašega časa, ampak bo tudi privabilo več obiskovalcev na vašo spletno stran.


7. Gostujte na tujih blogih


Z deljenjem člankov in drugih vsebin na tujih blogih boste na naraven način pridobili povezave do svoje spletne strani, kar bo izboljšalo vaš SEO rezultat. Pri tem ima pomembno vlogo tudi objavljanje gostujočih prispevkov na vaši spletni strani, s čimer si boste zagotovili svežo vsebino in izboljšali rezultate.

Marketinška agencija Pakt

Prednosti optimizacije spletnih strani


Izboljšanje spletne optimizacije vam prinaša številne prednosti, vključno s povečanjem obiska spletne strani, izboljšanimi rezultati s spletnim oglaševanjem, večjim zaupanjem kupcev in še mnogimi drugimi dolgotrajnimi učinki. Dobra SEO strategija lahko pomaga podjetjem pridobiti prednost pred konkurenco​​.


Povzemimo


Spletna optimizacija je nepogrešljiv del sodobnega digitalnega marketinga. Z uporabo navedenih tehnik lahko podjetja izboljšajo spletno prisotnost in dosežejo boljše uvrstitve v iskalnikih. Marketinška agencija Pakt je specializirana za izvajanje vseh korakov spletne optimizacije in nudi celovite storitve, ki segajo od analize ključnih besed do izdelave in optimizacije vsebine. S strokovnim pristopom vam pomagamo zagotoviti, da bo vaša spletna stran dosegla odlične SEO rezultate.

Prijava na e-novice

UPORABNI NASVETI, AKTUALNE NOVOSTI, AKCIJE IN MNOGO VEČ!

Vnesite svoje ime *
Vnesite svoj elektronski naslov *

Soglašam, da sme upravitelj strani podatke obdelovati z namenom ugotavljanja mojega zanimanja za naše storitve, spremljanja moje aktivnosti ter za potrebe komunikacije.

Agencija Pakt

Izberite agencija Pakt

Sodobna marketinška agencija z neverjetnimi rezultati. Naš cilj je izstopati ter trgu dodati svežino, enostavnost in kvaliteto. Tukaj smo za vas, da vam pomagamo uspeti in rasti.